Main Page Sitemap

Korting boeken administratie


korting boeken administratie

credit 1600, crediteuren.025 1000, bank.025, boeken van kostenfacturen, stel dat de schoenenwinkel een factuur krijgt voor het verbruik van elektriciteit van EUR.210 (inclusief 21 btw). Gratis boekhouden en douglas 25 korting geuren facturatie van Exact Online! Deze mag dan niet alsnog op de rekening in mindering worden gebracht die al is uitgereikt maar hiervoor dien je een creditfactuur uit te reiken. Dit heet dubbel boekhouden. A) De verkoopfactuur wordt in het Verkoopboek geboekt: De hoofdboeking: Bedrag: 1190 (het te betalen bedrag). Er is altijd sprake van een rekening en een tegenrekening. Over het bedrag (subtotaal) dat na de factuurkorting overblijft, wordt vervolgens de btw berekend; Voorbeeld factuurkorting voor de btw: Artikel kost 48,- exclusief btw, actiekorting. Als je een bezit ( debet) wilt verminderen, boek je het bedrag credit in de journaalpost.

Aanschaffingen tot 500, niet in rubriek 0 maar op een kostenrekening in rubriek 4 boeken. Voor brutoloon, sociale lasten werkgever en overige personeelskosten wordt vaak én grootboekrekening Personeelskosten gebruikt. Boeken van kostenfacturen Stel dat de schoenenwinkel een factuur krijgt voor het verbruik van elektriciteit van EUR.210 (inclusief 21 btw). Dit betreffen kosten die direct ten laste van het resultaat moeten worden gebracht.

De journaalpost hiervan is: Debet Credit Bank 200 a/ Omzet 200 Nu zie je dat het banksaldo (bezit debet) is vermeerderd door 200 debet te boeken en de omzet ( credit) ook is vermeerderd door 200 credit te boeken. De tegenboeking: Grootboekrekening: 1300, Debiteuren; Credit: 1190, grootboekrekening: 4502, Betalingsverschillen; Credit: -20, tip! De tegenboeking: Grootboekrekening: 1300, Debiteuren; Credit: 1190, inkoopfactuur met 2 betalingskorting verwerken, a) U boekt de ontvangst van de inkoopfactuur in het Inkoopboek: De hoofdboeking. Kosten 100 a bank 100, je ziet dat de kosten ( debet) zijn vermeerderd door 100 debet te boeken en het banksaldo (bezit debet) is verminderd door 100 credit te boeken. Factuurvoet van een factuur met 2 betalingskorting. De volgende journaalpost kan van de kostenfactuur worden gemaakt: Grootboek, omschrijving. Elders op deze website is gesproken over lays kortingsbon het feit dat een bepaalde handeling, zoals kosten betalen, altijd op twee rekeningen wordt geboekt. De tegenboeking, grootboekrekening: 7002, Inkopen hoog; Debet: 1000. In de praktijk blijkt dat ondernemers moeite hebben om dit goed op de rekening te zetten en in hun btw-administratie te verwerken.

Korting boeken administratie
korting boeken administratie


Sitemap